Schotnummer 2021-1

1. Het nieuwe jaar is al weer een eind op streek, zoals ze dat noemen, en misschien heeft u het gevoel dat de Vrienden eigenlijk nauwelijks meer bestaan omdat het zo stil is. Ter geruststelling: we zijn er nog maar het is inderdaad rustig, gewoon omdat er niet zo veel beweegt. Het Beproevingsprogramma bij KCW&M loopt wel door, met hier en daar een kleine aanpassing, maar er is ‘productie’.
2. Het bestuur hoopt, en gaat er maar vanuit, dat het met u ook goed gaat. Jammer genoeg zien we elkaar niet ‘live’, als leden van dezelfde vereniging, maar we hopen dat in de loop van dit jaar alles toch wat ‘normaliseert’. Dan kunnen we ook weer eens gaan nadenken over bijeenkomsten e.d.
3. Bij deze ontvangt u het concept-verslag van de ‘virtuele ALV’, als er behoefte is tot commentaar en/of vragen horen we dat graag.
4. Verder hebben we in de vorige Nieuwsbrief melding gemaakt van een wervingsfilm voor burgerpersoneel bij het MinDef, die is inmiddels gereed en via YouTube te benaderen via:
https://www.youtube.com/watch?v=fMjNdv9IN7Y en
https://www.youtube.com/watch?v=XjWb0zF1ib4
die eerste is bedoeld voor techneuten algemeen en grotendeels op conto van KCW&M, de tweede is meer ICT gericht waarin wij ook een rol spelen.
Ze zijn trouwens ook te vinden op werkenbijdefensie.nl/burgermedewerker onder de kopjes ‘ICT’ en ‘Techniek’.
5. Verder verwelkomen we, nogmaals, ons nieuwe bestuurslid Kees de Graauw en spreken de hoop, en verwachting, uit dat de samenwerking voortreffelijk zal zijn.
6. Tenslotte nog een mededeling van onze penningmeester Arnold:
Ten behoeve van de destijds 150e verjaardag van de CvP heb ik uit diverse bronnen een tijdlijn* (CvP tijdlijn ) samengesteld van de CvP en de daarin opgenomen Normaal SchietSchool (NSS) . Oorspronkelijk was de Commissie van Proefneming voor de Artillerie (Groot Kaliber systemen), en de NSS voor de handvuurwapens (Klein Kaliber systemen), verantwoordelijk. De NSS is ook een paar jaar ouder dan de CvP. Wetende de hoeveelheid kennis die er binnen de leden van de Vrienden aanwezig is, en mijn pogingen deze tijdlijn zo compleet mogelijk te maken, doe ik op u allen een beroep op verbeteringen en aanvullingen (de gele vlakken). Met name de leden van de CvP na 1981, want de archivering is helaas niet wat het had mogen zijn. Overigens zijn alle aanvullingen welkom (maar er is geen garantie dat deze worden overgenomen).
Daarnaast in mijn hoedanigheid van Penningmeester van de vereniging, voor hen die het nog niet hebben overgemaakt, denkt u nog aan de contributie voor het verenigingsjaar 2020/2021 (€ 12,- over te maken op rekening NL29 ABNA 0410 4337 13 tnv Vrienden van de CvP)

*: De tijdlijn is als pdf bestand toegevoegd. Klik op deze link om de betreffende PDF te downloaden op Uw computer om hem daarna te kunnen lezen.

Het ga u/jullie allen goed!

Met hartelijke groet namens het bestuur van de Vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>